Avagy hogyan keress 14.000.000 Ft-ot?

Szokatlanul sokan érdeklődnek jó ingatlan befektetés iránt. Azok, akik igazán jó lehetőséget keresnek, most vásároljanak telket Budán. A terület egyre fogy, a megtérülés viszont jóval nagyobb lehet, mint egy ház esetében.

Eladnád? Vásárolnál? Kérj profi segítséget! Hegyesi Csaba 06 70 377 3341

Igazán jó, építkezésre alkalmas eladó telket egyre nehezebb találni Budán. Pedig van igény rá, sokan költöznének kisvárosi környezetbe, anélkül, hogy fel kellene adniuk a nagyváros nyújtotta kényelmet. Ráadásul a CSOK segítségével most még közelebb kerülhet egy család ahhoz, hogy megépítse álmai házát. Kompromisszumok nélkül, pont olyat, amilyenre mindig is vágytak.

Azonban a leendő otthon nem csak a kényelmet adja, vagy a társadalmi szintet mutatja meg. Egy jó helyen megválasztott telek, a rajta felépített házzal kitűnő ingatlan befektetés is lehet.

Cikkemben három, jelenleg a BudaiHáz kínálatában található ingatlant vetek össze. Ha később olvasod ezt a bejegyzést, előfordulhat, hogy a hirdetett eladó ingatlanokat már nem találod meg, ez esetben csak az összegekre figyelj. Mert biztos vagyok benne, hogy az arányok nem változnak sokat.

A könnyű összehasonlíthatóság kedvéért mindhárom eladó ingatlan Budán, a 22. kerületben található. Ha szeretnél a környékről bővebben tájékozódni, kattints ide, és olvasd el ezt a cikket: Tulajdonképpen hol is van ez az ingatlan? 

  1. Új építésű családi ház

Ha már álmaid házába költöznél, akkor válassz új építésűt. Nem kell vezetékeket cserélni, padlót csiszolni, falakat festeni.

A jó kialakítású eladó ikerház fél minden igényt kielégít. Elrendezése jó, a telek elegendő méretű ahhoz, hogy egy család kényelmesen eltölthesse a szabadidejét. Gépkocsibeálló is kialakításra kerül, így nem az utcán kell parkolnia az autónak. Ugyanakkor a belső burkolatok és a szaniterek még szabadon választhatók, azt a kivitelező a megrendelő igényeihez igazítja – igaz, ezt az ár se tartalmazza.

Az eladó ingatlant itt nézheted meg: Eladó családi ház Budapest 22. kerület, Budatétény

Az ára: 59.000.000 Ft

 

  1. Szerkezetkész családi ház

Jó megoldás lehet az új otthon megteremtésére, ha szerkezetkész házat vásárolsz. Ilyenkor még te választhatod meg az ajtókat, ablakokat, kialakíthatod a gépészeti berendezést, igényre szabhatod a burkolatokat.
Ez a családi ház pont ilyen. Az alapterülete és a kert ugyan kisebb, mint a fent említett új építésű családi háznak, de ügyes kialakítással ide is elfért négy és fél szoba. A garázs itt is adott, nyáron már a teraszon grillezhet a család – ha ezt a megoldást választod.

Az eladó ingatlant itt nézheted meg: Eladó családi ház, Budapest 22. kerület, Budatétény

Az ára: 36.000.000 Ft

Várható további költség (igényektől függően): 14.000.000 Ft.

Összesen tehát körülbelül 50.000.000 Ft-ból lesz egy családi házad.

 

  1. Eladó telek

Végül nézzük meg, mi történik akkor, ha teljesen a nulláról kezdesz mindent. Ez azt jelenti, hogy nem a kész házba költözöl bele, hanem felvállalod a terveztetést, a kivitelezés szervezését, mindent, ami egy építkezéssel jár. Ugyanakkor a végeredmény teljesen olyan lesz, amilyet szeretnél: egy ház, ami megfelel a te saját igényeidnek.

Az eladó telek Budatétényben nagyon jó helyen fekszik. Kitűnő a közlekedés, nagyszerű az infrastruktúra, bájosak a szomszédos házak.
Azt mondtam, teljesen magadra vagy utalva a tervezéssel? Nos, pontosítanom kell: ehhez a házhoz van már egy kész koncepció- terv, ami alapján el lehet indítani a pontos tervezést, meg lehet kezdeni az engedélyeztetést. Ez azért is fontos, mert az alábbiakban ez alapján a terv alapján számolok.

Ha telket veszel, akkor is igényelhetsz CSOK-ot, illetve megfinanszírozhatod az építkezést akár hitelből. A végeredmény pedig egy új építésű ház lesz.

Az eladó ingatlant itt nézheted meg: Eladó telek, Budapest 22. kerület, Budatétény

A telek ára: 17.900.000 Ft.

Építkezés várható költsége: 27.000.000 Ft. (Ez egy becsült ár, jelentős eltérés lehet – igényektől függően!)

Tehát lesz egy kész, új építésű családi házad 44.900.000 Ft-ból.
És ezen a ponton el kell gondolkodni. Vesd össze az új építésű családi ház árát a telekből kihozható kész családi ház árral. Tudom, nem feltétlen befektetési céllal keresel ingatlant. Tudom, az álmaid házát szeretnéd megépíteni. De akkor is tudnod kell, hogy az építkezés – vagy a vásárlás – végeztével a családod birtokában egy közel hatvanmilliós ingatlan lesz.

A kérdés már csak az: mennyit kell befektetned ahhoz, hogy ezt az értéket elérd?

Segítek: a telek vásárlásakor akár 14.000.000 Ft nyereséged is lehet.

 

Ha tehát olyan eladó ingatlant keresel, ami nem csak a lakhatási gondjaid oldja meg, hanem jó befektetés is lehet, vásárolj telket.

További ingatlanjaink közül itt válogathatsz:

http://budaihaz.hu/ingatlan-kereses/

 

Ha nem találod, ami érdekel, hívj fel, partneri hálózatunk segítségével biztosan megtaláljuk a számodra megfelelő eladó ingatlant Budán!

Hegyesi Csaba 06 70 377 3341

eladó telek vs új építésű ház